De situatie

Inspirerende

omgeving

Voor je dagelijkse ontspanning en vertier hoef je als bewoner van Fabriekskwartier niet ver te gaan. Vrijwel alle faciliteiten en voorzieningen liggen bij je om de hoek. Of je nou van sporten houdt, winkelen of een andere vorm van vermaak.

Natuurlijk is de Piushaven sfeerbepalend voor wonen in Fabriekskwartier. Maar direct aansluitend hieraan vind je een wandel- en fietsgebied dat zijn weerga niet kent. Tegelijk kun je uitgaan en winkelen aan de overkant van de straat.

De situatie

Piushaven

Het woongenot in Fabriekskwartier wordt in belangrijke bepaald door de ligging aan de stoere Piushaven. De voormalige industriehaven is tegenwoordig een hippe hotspot met boetieks, trendy bars en restaurants. Regelmatig vinden er evenementen op, in en rond het water plaats.

De situatie

Den Ophef

Zeer dominant is ‘Den Ophef’, die de ene oever met de andere verbindt. Als wandelaar, fietser of hardloper passeer je tal van gezellige terrasjes en horecagelegenheden aan het water. Ondertussen komt een varend concert voorbij en peddelt een groep subboarders door de haven.

De situatie

Moerenburg

Op loopafstand van Fabriekskwartier bevindt zich Moerenburg. Dit oeroude agrarisch buitengebied is bij uitstek geschikt om te wandelen. Bewandel de nieuwe paden, ontdek de nieuwe natuur met zijn zeldzame planten en dieren en geniet van de meanderende Voorste Stroom.

De naam van het gebied verwijst naar Huize Moerenburg, een veertiende-eeuwse ontginningsboerderij. Op de oude fundamenten is het landhuis weer zichtbaar gemaakt in corten staal. Vanuit hier wandel je als het ware door de oude tuinen van Moerenburg.

De situatie

AaBe Fabriek

Voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor winkelen in een inspirerende omgeving, ga je naar de AaBe Fabriek. Dit complex grenst aan Fabriekskwartier en kent een grote variatie aan winkels. Van levensmiddelen en dierenbenodigdheden tot meubels en keukens.

Het winkelcomplex is een overblijfsel van de dekenfabriek AaBe. Een plek waar de klapperende weefgetouwen nog hoorbaar - en de beroemde zachte wollen dekens met rendier-logo nog zichtbaar en voelbaar zijn. Een plek die historie ademt.

De situatie

Stadscentrum

Op een steenworp afstand ligt het bruisende centrum van Tilburg. Wat moeten we daar nog over zeggen? Of je nou wilt winkelen, een museum bezoeken of een bioscoopje wilt pikken, je hoeft er niet ver voor te gaan. Ook vind je hier het uitgaansgebied ‘Korte Heuvel’.